WordPress

#30 Twee anonieme piraten van Piraten Team Echten

Luisteren via de Spotify player:


Luisteren via de webplayer:

Klaar met luisteren? Check LOMP Radio

--:--
--:--
  • LOMP Radio

Omschrijving:

Op 24 juli 2020 kwam de landelijke media met een bericht dat piraten uit het Drentse Echten of Fluitenberg zouden storen op vliegverkeer van Lelystad Airport en het C2000 netwerk van hulpdiensten als politie, brandweer en ambulance.

Op 7 augustus 2020 stonden er ineens twee jongens met een bivakmuts voor de deur van onze podcast studio toen we net klaar waren met het opnemen van een andere podcast. De jongens zijn actief bij Piraten Team Echten en wilden graag hun kant van het verhaal vertellen. De jongens hebben daarbij geen naam of contactgegevens aan ons prijsgegeven, omdat ze willen voorkomen dat ze alsnog in de problemen komen.

Uit het gesprek dat we vervolgens hebben opgenomen kwamen een aantal interessante feiten naar boven:

  • De media schrijft over storing op vliegverkeer Lelystad Airport, maar een communicatie-medewerker van Lelystad Airport zelf weet van niks (op het bericht dat ze in de media hebben gelezen na).
  • De Stentor schrijft over de storing op vliegverkeer “Muziek drukt alles weg”. Maar het gaat hier dus niet over communicatie die gehoord is door Lelystad Airport en de verkeersleiding. Als alleen de piloten dit gehoord hebben, hoe kan dit dan gelinkt worden aan deze betreffende piraat? Ze hebben vast geen autoradio met RDS in de cockpit ?. Gezien de snelheid van vliegverkeer en het vermogen van de betreffende piraat is het niet aannemelijk dat de piloten lang en goed naar de piraat hebben kunnen luisteren om dit zelf te bepalen.
  • Het Agentschap Telecom spreekt over een situatie waarbij de veiligheid van hulpverleningsdiensten en burgers niet meer kan worden gegarandeerd. Maar waarom heeft de marechaussee dan zo lang gewacht met het daadwerkelijk uitschakelen van de zender?
  • Het Agentschap Telecom zegt niet op de hoogte te zijn van een storing op het C2000 netwerk, maar bij storing zou hiervan toch ook een melding bij het AT binnen moeten zijn gekomen?
  • Hoe heeft de marechaussee de betreffende zendmast gewonden. Het is niet aannemelijk dat ze hiervoor over dezelfde peilapparatuur als het Agentschap Telecom beschikken.
  • De marechaussee was met een helikopter ter plaatse. Maar deze helikopter is bij meer piratenmasten gesignaleerd die dag. Daarbij is de helikopter al gesignaleerd VOOR de zender van Piraten Team Echten aan stond. Hoe kan er al storing zijn door een piraat als er nog geen zender aan staat?
  • Piraten Team Echten draait wekelijks met exact dezelfde apparatuur een programma. Waarom is er ineens nu een storing en dan ook nog eens op zowel vliegverkeer als C2000 (verschillende frequenties), terwijl daar nooit eerder sprake van is geweest. Daarbij heeft Piraten Team Echten hun zender (dubbele mosfet) op een spectrum analyzer afgeregeld, waarbij er geen sprake was van storing op dat moment.

Twee voorbeelden van berichten uit de media:

Op een aantal vragen kan wellicht nog een geloofwaardig antwoord worden gevonden. Maar de combinatie van deze feiten maakt het verhaal zeer onbetrouwbaar en ongeloofwaardig.

Deel dit bericht:

Volg ons op Facebook:

Sponsoren:

Reageren: