Agentschap Telecom: inzet Shetlanders in strijd tegen piraat

De etherpiraat, die plaatjes op de FM draait, is in opmars. Tot ongenoegen van het Agentschap Telecom, die ziet dat piraten soms ver gaan om ‘hun recht’ te beschermen.

“Het probleem speelt met name in landelijke gebieden te Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen”, aldus Dhr. Drogt van het Agentschap Telecom. “Bovendien gebruiken piraten steeds slimmere tactieken om boetes te ontlopen. Denk aan het uitzenden vanuit hoogspanningsmasten, telecommasten of met mobiele masten in natuurgebieden. Dit laatste is vooral een probleem omdat dergelijke gebieden vaak niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerde overheidsvoertuigen”.

Maar daar komt als het aan Drogt ligt verandering in. “Het ministerie wil in 2021 de illegale activiteit in de ether met 80% tot 90% verminderen”. En bij een ambitieuze doelstelling, hoort volgens Drogt ook een ambitieus nieuw beleid. “In april leggen we de laatste hand aan een stal met 7 speciaal getrainde Shetlandpony’s in het Groningse Garmerwolde”.

Foto: Chrisje, het getrainde veulen van Albert (Agentschap Telecom)

“Het is misschien niet de meest voor de hand liggende oplossing” geeft Drogt toe. “Wat veel mensen niet weten is dat shetlanders, net als dolfijnen en olifanten, tot de meest intelligente dieren behoren. De hoefstructuur van een jonge shetlander is uitermate geschikt voor bos- en heidegrond. En vlak moerasgebieden daarbij ook niet uit”.

Als Drogt tijdens het gesprek naar zijn telefoon kijkt begint hij te glimlachen. “Mijn collega Albert heeft zojuist zijn examen ‘Dressuur en Springen’ met een 8,3 afgerond. En vlak de training van onze shetlanders ook niet uit. De Bereden Politie, ook wel het team Opleiding en Africhting genoemd, heeft de veulens sinds februari 2020 al onder hun hoede. Een goed afgerichte pony maakt met gemak binnen enkele minuten een zendinstallatie onschadelijk”.

Deel dit bericht:

Volg ons op Facebook:

Sponsoren:

Reageren: